Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Första skadan skedd!

Heej,

 

Igår fick vi som läxa att läsa Kap. 1-3 i Hår och Färglära, började läsa, men fattade typ ingenting. Jag förstod vilka färgerna vad och vad de hette, typ, Röd, blå osv. Jag hade dessutom fullt upp igår med att laga matlådor, ha sånglektion så jag började inte läsa förens jag la mig! Jag var verkligen jätte trött igår, så kom igenom kap.1-2 innan mina ögon slockna. Idag när jag tog fram boken igen och skulle läsa kap.3 insåg jag att det kapitlet endast var på 2 sidor med bilder på! Haha

 

Uppe med tuppen idag, bussen skulle gå 07:12, inget sova här inte. Både buss och tåg var i tid idag igen. Jag är faktiskt förvånad, Västtrafik kanske har bättrat sig efter alla miljoner klagomål? Bättre sent än aldrig! Väl i skolan fick vi idag möta vårt första huvud, Viola. Viola har långt brunt hår, hon hade det lite slitet så det var dax att fixa till frissan lite. Vi gick igenom en teknin, antar att det är den lättaste. Och innan jag vågade börja klippa i håret alltså, jag vet inte huuur många gånger jag kammade, kammade, kammade, och kammade innan jag verkligen klippte av några strån. Men sen gick de som på räls, lite för bra så att någon från Ovan bromsade mig genom att låta mig klippa mig i handen, nästan precis mellan pekfinger och långfinger. Känndes knappt, blev ett pytte pytte litet hål men det kom desstomera blod. Galet! Men efter omplåstring och grejjer så vart det påt igen! Skeeta kuul :D

 

Sen bidde det mina vanlijpannkakor med jordgubbssylt och grädde till lunch, otrooligt nyttigt!! Och mega gott :) Men imorgon blir det andra bullar! Efter lunchen var det dag för teori, Grundfärger och blandfärger och kompletteringsfärger . Ja mycket ska man kunna här i världen. VI fick måla med vatten färger, måla en ros med brun stjälk, gröna blad och rosa/blå blomma. Men vi fick endas använda oss av grundfärgerna inom frisörbranschen. Gul, Röd och Blå! Jag lyckades med färgblandningen, men någon konstnär, nja det hann jag inte visa upp på den bilden minsann.  När det var klart tyckte våran lärare att vi skulle få känna på lite hur det är att färga hela håret i samma färg. Då fick vi Samuel till hjälp, han har lite kortare hår, men ändå med längder, även han har brunt hår. Men eftersom att vi inte är så grymma på det här med att blanda färger och sånt än, för att sätta i ett ritkigt hår, så fick Samuel bara balsam i sitt hår idag. Vi fick lära oss hur man delar upp håret för att man ska komma åt att lägga färg på alla ställen både i botten och toppen av håret. Var rätt lätt när man väl kom in i det, men det är ju såååå mycket nytt och såååå mycket att tänka på! Men även där lyckades jag. Dock så tog det ett bra tag innan allt balsam kunde komma ur Samuels hår. Det svåra med Samuel också är att han inte når ner till stolen o shamponeringen, så han får liksom hänga i bara huvudet. Jag tyckte det såg lite obekvämt ut, så jag lyckte upp huvudet och höll de upp och ner och spolade vatten och grejjade. Mycket smidigare minsann!

 

Imon blir det nya utmaningar och ny tag. Allt går fort, och jag har nu suttit hemma och skrivit rent anteckningarna man hinner ta i all hast, och även läst lite till. Det är mycket som ska in, men det rullar på fint. Lite stressigt, men snart är man i god form! Kände idag också att ett par skor, att enbart ha på "jobbet" vore bra att ha. Så det får nog bli ett sådant inköp ganska omgående. Om någon vill sponsra så kan jag skicka mitt kontonummer på mailen ;) haha!

 

Dax att varva ner, har gjort matlåda tills imorgon, blir kycklig och ris med en liten sallad! Idag hoppas jag på att hjärtat mitt kommer hem i bra tid, så han slipper vara ute hela natten och vänta på bussar!

 

Puss å Kraam

22 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)