Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Permanent!

Heej,

 

Tåg och buss stämde även idag, tänkte om ni ville veta!

 

Idag började vi med lite teori, lite repetition på skapandeprocessen som vi gjorde igår, men vi gick också in lite mer i detalj, nya ord och sätt att tänka. Intressant, men min hjärna är inte full med ännu. Men det kommer, jag lovar! Jag är rätt smart faktiskt, tar bara lite längre tid när jag tänker. Så det så! ;)

 

Sedan fick vi träffa vår Samuel igen, denna gånger skulle vi testa att sätta i permanentrullar, dock utan permanentvätska, men att kunna den tekniken är viktigt och det ser så himla lätt ut när någon annan gör, det är desstå svårare att göra det själv. Men jag fick mycket beröm så jag tror nog att jag lyckades bra med detta ändå. Det var ju några gånger då jag hade velat svära eller skrika eller hoppa till, men kunde inte ritkigt med utan bet mig själv i kinden och började om, sånt är livet! Jag tror vi höll på med detta i typ 2 timmar och 10 minuter eller något, och ingen var klar .... tar tid att lära sig. Sedan sa vår lärare att vi kommer få göra ett prov i permanentrullning, och då får det max ta 75 minuter. Jössös tänkte jag, men när jag tänkt den tankte tänkte jag, fy fan vad skönt att ha prov i att rulla hår, slippa sitta där i skolbänken med ett jäkla matteprov som alla andra. Så jag är ganska nöjd ändå. Imorgon kommer Samuel att förlja med mig hem och bo hos oss till sommaren. Många rullar kommer att göras på honom och jag hoppas jag får in en bra teknin och ett effektivt sätt. Övning ger färdighet, ellerhur?

 

Lunchen idag bestod av kyckling med ris och en grönsallad till det. Inte alls lika gott som mina pannkakor igår, förstår inte varför? Men är jag hungrig, så äter jag, OM det är mat som jag kan äta. Skulle ju aldrig kunna trycka i mig en köttbit för att jag var hungrig, även om det är mångas önskan ;)

 

Sedan var det dax för klippteknik igen. Denna gången skulle vi klippa en diaonal linje bak, så att man får lite liv framåtå ansiktet, ni som sett mig, det är så jag har mitt hår framtill, lite kortare fram och så blir de längre och längre ju längre bak man kommer. Innan jag kom in i att hålla rätt vinkel och våga klippa for många tankar, "sheeet jag kommer klippa helt galet?" Ena sidan gick ju kanon första gången, men sen skulle jag ju byta sida och göra PRECIS samma vinkel på den sidan, med samma längder. Huameej! Men jag är så hiimla grym om jag bara vill alltså. Jag klarade mig fint och fick även mycket berömm här. Viola blev allt bra fin i håret, sedan lockade jag henne lite så hon blev lite extra fin.

 

Sen testade vi att göra flätor, javisst kan jag göra en fläta eller två. Men jag kan då inte göra en inbakad, utåtbakad, fiskfläta eller nåt. Så det ser jag mycket fram emot att Lära mig! Så ni med långt hår, jag ringer någon dag så jag kan äva permanentrullning, toppklippning på fallande hår. Samt diagonalklippning på fallande hår. Och med fallande år menar jag att hela håret har samma längder, inte uppklippt.

 

Imorgon börjar vi med teori i hårKemi, å fy satan! Men jag ska väl lära mig även detta, så nu ska jag börja läsa kap.1-2 i den boken! Ska bli skönt med helg, få vila huvudet lite och få alla bitar på plats innan vi kör igång nästa vecka igen. Men jag storm trivs, det är verkligen jätte roligt och jag lär mig nya saker och är nöjd med det jag gör varje dag. VI har gått 2 hela, riktiga dagar och redan gått igenom massa olika moment. Det går fort, men jag hänger ändå med och det känns så otroligt skönt. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet!

 

Puss å Kraam

23 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)