Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Ronnmans!

Heej,

 

Äntligen "Fredag" och helgen är fångad!

 

Idag har vi haft en lite soft dag i skolan. Vi hade på morgonen redovisning av våra grupparbeten, tog ca 1 timma. Sedan hade vi Kemi teori. Inte det roligaste, men vi fick göra lite exprement både med vätskor och på vårt eget hår. Vi skulle klippa av 3 hårstrån från olika ställen på huvudet, dessa hårstråna skulle sedan en efter en rullar i en masik. Denna maskinen läste då av hårstråt styrka och sträckbarhet. Samt vilken "Kvalité" håret var. Resultaten visade sedan vilket sorts hår man hade, om det var Fint, Medium eller Grovt.

 

Mitt hår låg precis på snäppen in till Medium, så jag har både fint och Medium, men Medelvärdet av mitt hår hamnar på Medium. Vilket är jätte bra. Den kunde också mäta ut om håret drog åt sig vatten, eller om håret stötte bort vatten. Även där låg jag mitt i mellan ;) Det var faktiskt roligt att se, hur mitt eget hår mår. Vi kollar ju alltid på hur andras hår är, ser ut, ska se ut osv.

 

Vi fick också 45 minuter på oss, att två och två Styla en långhårsdocka, med Romantik som tema. Och då tänkte jag och Maja direkt på bröllop eller bal. Bilden ligger nu i mitt fotogalleri, men jag får inte bilderna att ligga åt det håll jag vill. Men jag har nog kommit på knixet, och det är att jag måste ta bilen liggande i mobilen för att den ska komma in rätt. Mysko det här, teknik är inte min starka sida om man säger så! Jag blev iallfall JÄTTE nöjd med min frisyr, jag kan om Jag vill OCH om jag är på Bra humör!

Den 20 februari ska vi äntligen få göra oss fina i håret. Då ska vi under en hel dag i skolan färga/slinga eller så på varandra. En fin uppfräschning innan vi ska börja ta emot kunder. Scaryy!

 

På eftermiddagen åkte vi allihopa till Ronnmans Frisörservice, som ligger i Trollhättan. Där fick vi kika på deras sortiment. Å jössös, kände jag bara. Hur i hela friden ska jag hitta rätt saker, och rätt produkter här som jag vill använda? Men jag köpte mig ett lila kamset, så jag är nööjd! Kommer la shoppa lite mer när jag vet lite mera om vad man bör ha, och vad som är nödvändigt och inte. Så där kommer jag nog sätta mina fötter igen minsann :)

 

Glöm nu inte att jag börjat lägga ut lite bilder i Fotogalleriet. Än så länge fattar jag inte hur jag gör, så det ligger lite huller om buller, men det ska jag väl lära mig snart också :)

 

Nu ska jag ta en välförtjänt heelg, och öva öva öva på Samuel då vi ska ha permanentprovet på Onsdag! Spännande att se hur mycket jag lärt mig än så länge! Känner mig verkligen inte helt 100! Men öva öva öva är det väl som gäller ;)

 

Puss å Kraam

7 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)