Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Starten

Heej,

År 2013 är här med dunder och brak. Nytt år nya utmaningar!

 

Jag har under en period nu i mitt liv funderat på "vad ska jag bli när jag blir stor" frågor. Och NU efter "3år" som min fina fästman säger, har jag fått tummen ur och tagit ett stort kliv in i framtiden. Jag satt vid datorn och sökte lite, kollade lite olika utbildingar som handlade om att skapa, att få vara kreativ. Hittade en Nagelutbildning i Göteborg, kollade upp priser och tider, och insåg att detta kan vara möjligt. Men hur ska jag kunna leva på att ge andra folk plastnaglar. Inte jätte lätt idag att hitta en salong som söker nagelteknologer, men jag kände ändå att jag Trodde på det här. Pratade med min fästman om att starta eget. Hur gör man, vad kostar det, vad händer sen? Många frågor bubblade upp. Ringde även mamma och frågade hur hon hade gjort, hur man gör och vad hon tyckte. Tillslut hittade jag en hyffsat billig utbildning i närheten av där jag bor.

 

Men så kom den dagen, då min fästman tyckte vi skulle åka och besöka min Farfar, han är egenföretagare och har jobbat som frisör i ca. 40 år. Vi satt och prata lite om allt ifrån att starta eget, till den trista bokföringen osv. Helt plötsligt utbrister min Farmor (Som vi kallar Mommi) "Meen, du kan väl bli frisör?" Tankarna gick, och jag fick villigt erkänna att jag haft denna tanken några månader. Men i alla goda tankar och drömmar finns det Alltid ett stort "MEN". För att komma in på en statligtägd frisörskola Krävs det istortsätt att man ska ha betyg som Gudarna, man ska vara bäst på allt och älska att plugga. Eller så kan man välja att gå en privatskola, där kraven på betyg inte är skyhöga och du själv får stå för Kursavgiften.

 

Jag tittade snabbt upp vilken summa den här Kursavgiften skulle hamna på. Hittade allt mellan 80.000-200.00kr! Och då kommer verkligen det här "MEN" in, hur i helafriden ska jag kunna ha råd med detta? Jag vill ju utbilda mig just för att få in PENGAR, så att jag kan klara mig själv. Eftersom jag inte har något fast jobb med en fast inkomst, så vill ju inga banker hjälpa till heller. Så min idé, min dröm har fått ligga på ytan och flyta. Tills jag en dag bestämde mig för att ta kontakt med den skola jag fattat mest tyckte för, skrev ett litet mail med frågor som, Hur går det till? Hur gör man med pengar? osv. Fick snabbt ett svar, men inte riktigt det svar jag hade tänkt mig. Det stod bara "Maila ditt nummer, så ringer jag upp dig för svar".

 

Oh, jag som hatar att prata telefon, men visst kan jag stå ut ett samtal för att få svar på en mängd frågor jag har. Jag mailade kvickt tillbaka och redan dagen efter ringde det i min mobil. Min första tanke var, " Det är han!!! Ska jag svara? " Men jag svarade, och han var jätte trevlig, hade svar på alla mina bra och korkade frågor. Han sa dessutom att det fanns 1 Plats kvar till Kursstarten som skulle gå av stapeln i Januari! Och frågade om jag redan på eftermiddagen kunde komma och träffa honom för en intervju och ett handlagstest. Ingenting var bindande, utan provet resulterade i om han tyckte att jag hade frisörtalanger i mig och om han trodde på en framtid inom friöryrker för mig.

 

Jag åkte dit, skit nervös, undrade starkt många gånger vad jag egentligen hade gett mig in på. Kom dit, hittade rätt, efter att gått fel 1 gång. Kom in och han presenterar dig, ger mig en bunt med kanske 5 papper, de var intervju papprerna, jag skulle svara på typ 60 frågor, samt beskriva mig själv som person. Oh, hur ska jag svara, ska jag svara som det är, eller ska jag låta lite bättre? Tankarna for, men fyllde i allt korrekt. Sedan kunde han via mina svar fylla i en mall, men mall som kunde avgöra om jag svarat "rätt" på frågorna om mig själv, eller om jag svarat olika. Och jag hade ju såklart bästa och ärligaste resultatet som gick! Pjuuu! Sedan skulle jag visa hur man rullar upp håret för en permanent, å hur fasen ska jag veta det?? Men han visade snabbt, och sen gick det ut på att jag skulle visa hur mycket jag uppfattade och tog in, för att han sen skulle kunna se hur lätt jag förstod och lärde mig! Skulle göra två rullar, men redan efter första sa han; Äsch det här kunde du ju, du  behöver inte göra nästa! Sen skulle jag låtsas klippa, genom att kamma upp lite hår, sätta håret mellan fingarna och klippa, som alla frisörer gör. Klarade jag också super fint! Stolt och glad gick jag  nervöst tillbaka för att avsluta provet. 

 

Han började med att säga, du är jätte duktig och har verkligen talang ... MEN ...där kom det där "MEN" igen. Den sista platsen är redan tagen, men jag ska räkna skåpen jag har. Så tittade han bakom mig, och räknade högt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... å 13, tittade, jag hade visst ett extra skåp och jag undrar om inte det redan står Madelene på det? DÅ kunde jag andas ut, och jag hade klarat dagens utmaning!

 

Jag blev antagen, och fick avtals-papper! MEN, ni ser, det finns alltid med "MEN", hur i hela friden ska jag hitta pengar till en sådan här utbildning? Redan efter 1 vecka skulle anmälningsavgiften vara inlämnad. Så sa han precis innan jag gick, jag har bra kontakt med en bankman här i Trollhättan, han är kopplad till vår skola just för att hjälpa elever i din situation. Har du jobb med fast inkomst idag? Ehh .... Nej! Nu är det kört, tänkte jag! Men han ringde sin bankman berättade om mig och följde mig dit, med en gång. Jag träffade denna mannen, förklarade min/vår situation och han sa redan efter typ 3 minuter, klart du får ett Lån av oss!

 

Idag, 5 dagar efter att jag skickade mailet med frågor till Skolan, så har jag nu klarat provet, är antagen till skolan, avtalen är påskrivna , pengarna är lånade och hela utbildningen är BETALD! Nu är det bara att köra på!!

 

Måndag den 21 Januari, börjar jag min utbildning, börjar jag ett nytt steg i mitt liv och är påväg med ett leende på läpparna in i dagens framtid! Jag kan inte vara mer lycklig just nu och jag hoppas och ber att dessa månader med lärande, skapande ska utveckla mig som människa, som person till något bättre och att jag tillsammans med min familj kan gå igenom åska och regn för att sedan stadigare än nånsin så solens glimtar i ögonen och känna, " Fy fan vad det är gött att Leva! "

 

Puss å Kraam

7 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)