Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Uppklippning!

Heej,

 

Imorse var jag riiktigt trött alltså, det märks att kroppen inte ritkigt alls är van vid detta tempot och koncentrationen. Men jag tycker det är sååå himla roligt, så jag går upp efter andra znoosen varje morgon. Tror aldrig det har hänt i hela mitt liv!

 

Nu tänker ni, skriv ingenting om alla bussar och tåg. Och när jag åkte imorse så tänkte jag, idag behöver jag nog inte ens kommentera hur resorna har gått. Men idag, ja, då var det första gången jag faktiskt suckade till och blev lite irriterad. Dit var inga problem, tåget var bara 4 minuter sent, och jag är ju ändå inne 30 minuter innan jag börjar, så det gjorde ju inget. Och jag har alltid tänkt att det är bättre det är förseningar hem, för jag vill inte komma försent på morgonen, varje minut dessa månader är suuper viktigt och Guld värda. Men när jag skulle hem idag, i -17 grader, ser på tavlan att mitt tåg är försenat från 16:52-16:09, inte så farligt, jag hade ju sällskap av klasskamraterna, deras tåg skulle gå 16:07. Sen går jag ut till perrongen, typ svin kallt, näshåren typ frös och hela jag bara skaka. Så ser jag att skylten ändras från 16:09-16:17, aja tänkte jag. Det kommer ju innan nästa avgångstid som är 16:22. Tåget rullar in, det står att det skall gå till Vännersborg ... jag kände inte riktigt för att åka dit, men sen hoppar lokföraren ut och säger att tåget vänder här i trollhättan iställlet för Vännerborg och gå rnu åter till Göteborg. GÖTT tänkte jag, då var klockan 16:25, och de andra tåget hade inte kommit, så jag antog att detta tåget blev det "ordinarie" Men det verkade inte ha brottom att åka, för det började rulla 16:30, och min buss från Älvängen skulle gå 16:50. Och med min grymma mattematik så kom jag fram till att jag skulle hinna med den bussen om jag  sprang lite från tågstationen. Det tar bara 16 minuter från trollhättan till Älvängen. NÄr tåget börjar rulla börjar en Kines prata och säga att det är föresenat pga vagnfel. Så tåget kunde nu bara köra i reducerad hastighet. Faaasiken tänkte jag, men visst, måste ju ändå hinna dit på 20 minuter liksom. Sen när vi kommer nästan till Hållplatsen Lödöse södra stannar tåget, och i högtalarna säger en röst. "Vi står nu still på grund utav tågmöte och kommer att stå här en stund." OMG, jag insåg snabbt att jag då inte skulle hinna med bussen, klockan var då typ 16:47. Kollade upp nästa buss, den gick 16:08. Skönt tänkte jag, ingen stress. Sen flyyyger ett tåg förbi i vår riktning, jag blev skit rädd för hela tåget vingla till och det lät. Men inget mötande tåg kom. Klockan ticka och blev 17:01, inget hände. Så kommer kontrollanten för att prata med en passagerare och meddelade då att tåget med avgångstid 16:52 från Trollhättan precis susade förbi i världens faart. Sjuuukt, hade jag stått på perrongen i Trollhättan 30 minuter till hade jag kommit fram tidigare? Sen börja vi äntligen rullla. När det var min tur att gå av tittade jag på klockan 16:06 ..... 2 MINUTER till bussen! Sprang från perrongen, upp för 3 trappor, rätt över motorvägen, ner för 3 trappor och rätt in i bussen som åkte precis när jag kom på! Så så kom jag hem idag! Var inte jätte road, var så trött och ville bara hem!

 

Idag hade vi hår och Kemi teori ... inte min grej! Men fasen, detta ska jag bannemej klara. Legat och läst i dessa teori böcker hela veckan, någon gång måste jag väl blir något klokare ;). Efter teorin skulle vi ha Fönteknik. Vi fick ett damhuvud, vilket innebära tt håret är typ jätte kort och så skulle vi föna volym i håret så att tanten blev nöjd. Jag lyckades fin, var inge vidare svårt :) Sen skulle vi gå iho två och två och styla en modell i Rock Tema. eeeh ... hur ser en rockfrisyr ut? vilken längd ska jag välja på håret. Jag gjorde tillsammans med Michaela som hade minst lika dålig fantasi som jag, men det blev nog rätt coolt tillslut ändå.

 

På eftermiddagen hade vi klippteknik, det är absolut det roligaste. Idag skulle vi testa att göra en uppklippning av håret. Vi gjorde två varianter, en med lika längder och en med lite blandat. Det var fassiken inte lätt. Vet inte hur många gånger Karin fick komma och kolla så jag gjorde rätt. Men när jag väl fick tjing på det så gick det som på räls :) Det är en teknik vi skulle få öva mer på som tur är :) De andra tekninkerna vi gjort i veckan med fallande kan jag nu, men vet inte om jag vågar utföra det riktigt än på en "levande" varelse ;) Men det blir nog inga problem. 

 

Veckan har varit lång, trots att det bara gått 4 dagar. Men dagarna har suusat förbi och jag är så otroligt fullproppad med ny information, nya saker, nytt sätt att tänka och se på saker. Nya människor, ny miljö och allt. Så nu ska det bli riktigt skönt att få lite vila. Så är jag åter pigg och Glad på Måndag när vi kör igång igen :)

 

Samuel fick följa med hem idag, kändes lite konstgt att åka hem med ett huvud i en påse på väg hem, men ingen visste ju vad som låg där i. Tänk om det är någon som kommer undran med ett riktigt huvud sådär????!???!
Han ska åter få sina permanentrullar i håret, i helgen blir det öva öva öva. Som jag skrev igår så är det 75 minuter som gäller för ett helt huvud, och jag skabli gryym på det där! Sedan kanske det finns någon med hår, hyffsat långt, som jag kan testa på, för att se hur det är att dra och slita i ett hår på en person med känsel? Hör av er!

 

Puss å Kraam

24 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)