Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Vidare utbildning!

Hej,

Jössös vad jag är dålig på att skriva här, jag som ändå älskar att skriva. Jag är lite inne på att starta en ny blogg/hemsida som är lite lättare att hantera även från mobilen då jag sällan sitter vid datorn. Men än så länge bara en tanke, får väl se om det även blir en handling ;)

 

Jag har under en liten tid nu funderat fram och tillbaka på hur jag kan göra mig själv lite mer attraktiv inom mitt yrke, jag vill bredda mina kunskaper samidigt som jag vill bygga på den grund jag redan har. Det finns så himla många kurser och utbildningar man kan gå, alla i olika prisklasser. Men någonting som ändå är vikigt för mig är att det är en utbildning som ger ett diplom på att man fått den grunden att stå på, ett diplom som visar på att man lagt ner jobb på att nå den kunskapen man har idag. De flesta utbidningar är såna idag, men det är de som priset är högre på, och vem är egentligen gjord på pengar?? inte jag iallafall ...

 

Fransstylist hade varit super kul att bli, också en stor tillgång till att använda i mitt dagliga yrke och kunna erbjuda på salongen idag. Många tcker om att kunna gå till ett och samma ställe och göra sig fina och fräsha, och detta med fransar är ju idag så himla populärt och i en prisklass om alla klarar av. Självklart är det precis som i frisöryrket ett steg att gå och det tar ett tag innan man får igång en kundkrets och att verksamhten rullar på. Men har man ingen grund kan man inte heller bygga vidare. Så det är någonting jag väldigt gärna vill utbilda mig till och det har jag velat under en längre tid. Men jag är väldigt noga med att allt ska gå ihop, både vardagen, ekonomin och kundkretsen. Men jag tror absolut att ett sådant här erbjudande kan locka redan befintliga kunder samt nya. Nackdelen med att vara frisör är lite att alla har sin egen frisör som de inte vill svika. Så mina kunder idag är nära och kära, som tipsat sina nära och kära som i sin tur tipsat sina. Vilket gör att några iallafall vågar testa något nytt.

 

Sedan tycker jag det hade varit så jäkla roligt att få mer kunskap om åruppsättningar och olika stylingar. Det är ju också någinting jag kan kombinera med mitt yrke och min vardag, men jag har tyvärr alldeles för få kunder som gör uppsättningar och liknanade. Samtidigt som jag inte riktigt känne rmig helt trygg i den uppgiften, så hade varit väldigt skönt med lite mer kött på benen om man säger så, lite mer att stå på. Jag har självklart under min frisörutbildning lärt mig så himla mycket och självklart kan jag göra uppsättningar som jag blir nöjd med, men en liten fördjupnig hade gett mig lite mer självförtroende och det hade ökat självkänlan som i sin tur säkerligen hade tagi fram lite extra lycka i livet.

 

Så frågan är, vad ska jag börja med? När ska jag ta tag i detta? Hur ska jag klara av detta, hur ska det gå till? Jag är självklart livrädd och nervös. Det är någonting nytt, någonting som jag inte har riktigt koll på hur utbildningarna går till, vad förväntas av mig? Är det massa prov man ska klara? Är jag redo?

 

Jag är inte den som bara kastar mig ut i det fria och litar på att dagen och situationen fångar upp mig, utan jag är den som måste fånga ögonblicket och lita på att jag kan stå på mina egna ben, att jag faktiskt är redo att gå små, små steg hela tiden, som är inom ramen av mitt dagliga yrke, som är användningsbart och ger mig fördelar att expandera mina kunskaper och mina egna små baser. Man kan aldrig ha för mycket kunskap och erfarenheter.

 

Nu ska jag nog sätta mig och kika runt på lite olika varianter av bloggar/hemsidor. Någon som kan tipsa om bra, gratis sidor där jag även kan lägga upp bilder, prislistor och annat som är bra att ha synligt? Ungefär som på denna sidan, men som jag även kan styra lätt via mobilen?

 

Hoppas ni alla får en bra helg!

Puss å Kraam

22 maj 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)