Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Design!

Heej,

 

Igår började vi dagen med en poängpromenad, med 14 frågor som handlade om HÅr och Färg. Vi skulle gå en och en, så det var ju som ett litet läxförhör. Kände mig väl inte så himla laddad inför det, plugga är inte min starka sida och oförberedda sådanna är ju ingen hit. Men jag gjorde mitt bästa och lyckades faktiskt väldigt bra. Några frågor var jag i valet och kvalet på, men jag lyckades kamma ihop 11 poäng av 14. Så jag är nöjd!

 

Sedan gjorde vi en liten stilanalys av oss själva, för att kolla om vi var varma/kalla i tonen, och vilken årstid vi var. Först skulle vi ta reda på om man passade bäst i silver eller guld. Då la man som halsdukar med färgen på sig, på anvstånd fick de andra avgöra vad som passade bäst. De kunde inte riktigt komma fram till om jag passade bäst i guld eller silver, så de tog slutsatsen att jag kunde använda båda färgerna. Sen skulle vi kolla vilka årstids-färger man var. Jag trodde starkt på att jag skulle vara Vinter - Starka, klara färger. Eller Höst - Mörka, mysiga färger. Men klassen och lärarna klassade mig som en 100% sommar. Alltså ljusa, färglada färger. Var en rolig uppgift :D

 

På eftermiddagen var det dags för mig att få en kund. Hoppades starkt på att min kund inte skulle vara sjuk denna gången. När klockan nästan är framme, ringer telefonen ... tillbaka kommer Receptionisten och meddelar att kunden "Jenny", blir lite sen. Jag gick och kollade på schemat, å visst var det min kund! Jippe, vilken tur jag har heela tiden!! Men hon kom, helt röd i annsiktet av stress inte alls så sent. Hon hade en kortfrisyr, så jag insåg snabbt att det var dags att ta fram mina herrtekniks-kunskaper. Så jag klippte herrteknik på håret uppe på huvudet samt sidorna. I nacken gjorde jag en gradering, som blev jätte kort. Kunden hade också väääldigt mycket hår och tjockt hår, så jag fick använda effileringssaxen väldigt mycket. Resultatet blev lyckat. Jag fick mycket berömm av både elever och lärare. Så jag känner mig nöjd, det jag inte känner mig så nöjd med är att jag fick fråga Karin så mycket, men jag frågade för att vara helt hundra på att jag gjorde rätt. Så jag är nöjd, läraren var nöjd, klasskompisarna var nöjda, men framförallt Kunden var nöjd!

 

Idag gjorde vi lite långhårsuppsättningar, nya tekniker. Alltid roligt, men lite svårt! Under eftermiddagen fick vi göra frisyrer på varandra. Jätte kuul :D Jag vågade håret på min "kund", sedan gjorde jag en inbakadfläta i mitten bak på huvudet för att få nålarna att fästa bra sedan. Sedan tog jag upp slinga för slinga och fäste i flätan, och tillslut blev det en liten ruffsig men uppsatt frisyr. Hon blev nöjd :)

 

På mig gjorde hon korkskruvslockar, och använde sig också av inbakadfläta i bakhuvudet, och tog upp lock för lock och fäste, sedan satte hon i vita pärlor, så jag fick en liten romantisk uppsättning minsann! Blev jätte fint! Lägger upp bild i Forogallerit senare.

 

Tack till alla er som tar er tid att läsa min blogg. Lämna gärna en liten kommentar då och då! Kanske har ni några tips eller tankar att dela med er av :)

 

Nu ska jag ta min tunga rumpa, tillsammans med mitt yra huvud och åka till Kungälv för att öva på ett litet körprojekt. Eller litet och litet, det är det verkligen inte. Det kommer bli såå coolt!

 

Puss å Kraam

6 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)