Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Slutprov!

Heej, 

 

Minns knappt när jag fått tid och ro till att skriva här. Men idag har jag blivit 10 kilo lättare, fått öppnare andningsvägar och hjärtat slår nu i normalt tempo.

 

Igår, tisdag, hade vi 6 olika praktiska prov. Var sååå himla nervös, mådde så himla dåligt, trodde mitt huvud skulle sprängas, att mina tårkanaler skulle tömmas till botten och att jag skulle spy offentligt.  Idag hade vi 3 praktiska prov, på modeller vi själv skaffat.

 

I tisdags började vi med clips & curler uppsättning då rullade vi in håret som vi själva bestämt i sametsspolar och clips. Vi fick 30 minuter på oss. När det var klar skulle upprullningen bedömas och jämföras med en strukturteckning vi gjort till, därefter sattes den på tork!

 

Sedan gick vi raskt över till volym-föning där med en docka som vi själva klippt när vi började i Januari. Vi fick även där 30 minuter på ossSean var den redo för bedömning.

 

I rasande fart satte vi igång med Långhårsuppsättning , något jag tycker är roligt, men som jag har svårt att bli nöjd med. Vi fick 1 timma på oss, och det räckte alldeles utmärkt. Blev inte jätte nöjd, då dockans hår är så himla risigt och min uppsättning försökte jag få mer slät. Men sen bedömdes även den.

 

När vi ändå var i farten tog vi 75 minuter permanentrullning , det hade jag övat på som en jäkla idiot. Jag är för petig och vill att allt ska vara Perfekt, så jag har under alla mina övningstillfällen hunnit rulla in hela huvudet på den tiden. Men under provet fick jag någon raketväxel att lägga i och jag var klar redan efter 55 minuter. Blev helt chockad .. sen var det dags för bedömning.

 

Efter några timmars prov var det dags för Lunch!

 

Direkt efter lite mat i magen var det dags för våg-föning något som jag har haft sååååån panik över att jag trott att min sista stund på jorden varit inne. Men övning ger färdighet och jag är jätte nöjd med mina fina 5 C-vågor. Och det blev bedömning även för den.

 

Hela dagen hade gått och det blev dag för clips & curler utkamning vi fick 30 minuter på oss att kamma ut och skapa en frisyr av håret vi i början på dagen rullade in. Jätte svårt med alla jäkla delningar som blir, har fått öva mycket på detta och resultatet blev lyckat och jag kände mig nöjd inför den kommande bedömningen.

 

idag, onsdag, hade vi tre praktiska prov på modeller.

 

Vi började dagen med en klassisk herrklippning, något som jag lyckats med skit bra innan, klart man var nervös, men kände mig ändå lugn och det kändes jätte bra. Sen gick han, modellen, in för bedömning och tackade mig sedan för en noggrann klippning.

 

Där efter var det dags för en Damklippning där skulle det ingå 2 olika klipptekniket. Lillasyster min var så söt och ställde upp. Gick kanon, men såg ett fel, och "skulle bara" torka håret först, sen glömde jag av det, och det såg ju självklart bedömarna sedan, men jag är mycket nöjd ändå!

 

Sedan fick vi tid för lunch, jag var svin hungrig, gick och köpte mat, började äta och insåg att jag var så stressad, blev mätt efter ett bett på hamburgaren och tre pommes frites. Så fick slänga resten :(

 

Sen var det dags för det värsta och mest nervösa jag varit med om färg och klipp , uppgiften var att färga i två olika ljushetslägen. Oh My god, säger jag bara. Men jag lyckades hitta en modell som hade helt obehandlat hår, tack Marie, och i och med det kunde jag ta till en mildare metod till ljusa slingor och gjorde därför en ljusarefärgning. I underhåret la jag få tjocka mörka slingor som skymtar fram imellanåt beroende på hur håret ligger. Blev fint, men de mörka slingorna blev nye så starka bruna som planerat. Klippningen gick finemang och jag tror och hoppas att även hon blev nöjd! Därefter blev det bedömning och då slog hjärtat u volter alltså, magen knöt sig och den väntan var eeevig.

 

Innan vi fick gå hem fick vi höra bedömningarna från varje moment. Alla betyg från varje moment. Jag är sjukt nöjd och har verkligen valt rätt i mitt liv känner jag. Nu hoppas jag på toppen slutbetyg och att jag på Onsdag kan gå ur skolan och känna mig stolt och nöjd över mig själv och min utbildning. Det har varit sååå kul, och jag är lite ledsen över att det är slut nu, men det ska bli så skönt och få ett kvitto på det man gjort och bara kan andas ut och kämpa vidare i livet.

Puss å Kraam <3

12 jun 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)