Nols Frisering

Små ord av Kärlek sagda varje dag, Skänker här i livet Glädje och Behag!

Tiden springer!

Heej,

 

Dagarna går och årstiderna ändras. Vi är påväg in i övergångsfasen av Vinter och Vår, men vinter verkar inte riktigt vilja släppa sitt tag om oss ännu, men håll ut, snart så kommer den varma goa vårsolen!

 

I torsdags permanentade jag Mommo, det är baskemej ett evigt rullande alltså, hujedamej! Man måste rulla hyffsat snabbt OCH ordentligt, så att det inte blir några konstiga börjar hit eller dit! Men jag lyckades kanon, rullningen sådär, men resultatet blev super bra! Därefter klippte jag henne lite :) Hon blev nöjd, och då blir jag lite extra nöjd serru :)

 

I fredags var det kö till min lilla salong i Skepplanda, 4 huvuden blev till klippta och frisserade. En långhårdklippning, en lång/nack långs klippning, en kortklippning och en herrklippning. Det gick jätte bra, alla blev så nöjda så, och framför allt så himla fina :) Jag känner att jag börjar komma in mer och mer i detta nu, spärrarna släpper en efter en, så det känns bara gott :)

 

Idag hade jag nog min svåraste uppgift, inte inför klippning eller färgning, utan för att kunna tolka kunden vad hon ville och kände. Hon var nämnlingen helt Döv. Jag funderade snabbt på hur jag skulle hantera detta, sen gick jag till en av lärarna: - Hur ska jag kunna kommunicera med en som inte hör mig, eller kan prata? Till svar fick jag, hon kan läsa på dina läppar, så du får prata tydligt. Okej, gick fram till kunden, kände mig väldigt fånig som fick röra på munnen sådär himla markant för varje bokstav, men ändå lyckades hon inte förstå vad jag sa .... tillslut kände jag mig väldigt dum, men jag kunde inte se framför mig hur jag med armar, händer, ben och fötter skulle kunna göra mig förstådd! Så därför började hon vifta lite med armarna, peka på håret och sådär. Tillslut när vi troligtvis hade förstått varandra, tog jag tag i en av lärarna och sa, nu är det din tur att tolka henne så att vi tolkar samma. Hahahah ;)

 

Som tur var skulle hon inte göra något mer avancerat än att färga utväxten, och inte mer avancerat än att ha den färgen som det var på det övriga håret. Så då var det dags att pensla på lite färg ... så stod jag där och måla de på och tänkte, denna kunden är ju perfekt anpassad för mig, jag som själv inte pratar så mycket. Himla trevligt tänkte jag, tills jag insåg att jag faktiskt var nära på att prata med henne lite då och då. 

 

Att vara Döv, måste vara något av det värsta? Du kan inte höra, och i och med att du inte kan höra, så kan du inte prata, för du vet inte hur bokstäverna ska låta eller hur du ska göra med munnen för att få ut dem. Det var jag som tog emot samtalet med bokningen ifrån denna kunden, samtalet tänker ni, ja, hon ringde faktiskt. När jag svarade löd det nästa såhär: - Välkommen till Svenska frisörskolan det är Madelene!
- Hej, jag ringer från automobile, vänta lite så ska jag bara koppla på masiknen.
Mina tankar for, sheet vad är detta, ska jag bli förhörd nu eller?
- Hej mitt namn är "Pia" och jag har en tid inbokad hos er den 27 Mars, men jag skulle vilja avboka den. 
Rösten jag hör är en mans röst, men rösten tycks sej vara en kvinna vid namn "Pia"
- Ja, då ska vi se, vill du boka in en ny tid?
- Ja, har ni någon imorgon, eller denna veckan?
- Jajjamensan imorgon klockan 08:30, funkar det?
- Ja, det blir bra.
När vi bokar in måste vi skriva in namn, telefon och behandling, för att verkligen vara säker på att jag hört rätt namn, så frågar jag igen.
- Då behöver jag ditt namn,
- "Pia" Karlsson
Jag hade nog inte hört fel, eller var det hennes man som ringde i hennes ställe? När vi nästan var klara, säger denna mansrösten, - Bara så du vet, så är jag döv!

Då trillade Guldmyntet ner, och jag tänkte, fasiken vad fräckt att man kan koppla in en apparat som registrerar vad jag säger, som sedan skriver som ett meddelande till den döva, som i sin tur skriver ett svar tillbaka som denna masik läser upp för mig i luren. Helt fantastiskt!!! Det enda jag inte riktigt förstår mig på, är varför det inte kunde vara en kvinnlig röst för en kvinnlig individ?

 

Hon var en helt unik vanlig människa, som bara inte kunde höra, som till följd gav att hon inte heller kunde prata. Jag måste säga att jag var mycket imponerad, att hon ringer ett sådant samtal, och sedan kommer på avtalad tid, utan någon "tolk", gör sig förstådd och går där ifrån med ett leende på läpparna och är hur nöjd som helst! ALLT går om man bara VILL, här är ett sådant bevis!!

 

Idag är min "lediga" dag, ingen sång, ingen kör, ingen barnpassning! Så idag ska jag hoppa i mina myskläder, bädda ner mig i soffan och plugga lite, sedan ska jag bara njuta av lite tv tittande, man får väl passa på!!

Puss å Kraam till eer! <3

19 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)